, ,

Zet ik wel of geen prijzen op mijn website?

‘Moet ik mijn prijzen nu wel of niet op mijn site vermelden? Ik hoor daar zo veel verschillende meningen over’.
Deze vraag kreeg ik vorige week tijdens een workshop. En eigenlijk krijg ik hier best vaak vragen over. Ik merk dat veel daar maar struggelen.
En dat is best logisch, want de meningen zijn daarover ook flink verdeeld in ondernemersland. Dus ga ik je niet vertellen wat wel of niet moet. Ben ik trouwens ook niet van. Er zijn immers meer wegen die naar Rome leiden.
 
Ik geef je wel graag mee waarom ik het wél doe. Zodat je daarin misschien makkelijker voor jezelf een overweging kunt maken.

Dit is de reden waarom ik de prijzen van mijn trainingen, trajecten en workshops welop mijn website zet:
 
1. Ik sta voor mijn prijzen. Ik geloof in de waarde van mijn diensten, en durf daar dus openlijk voor uit te komen. Ik zie mijn tarief als een signaal naar de markt over mijn waarde. 
2. Ik houd van transparantie. Zo ben ik bijvoorbeeld ook eerlijk naar mijn klanten over mijn eigen ondernemers’shit’. En doe ik bijvoorbeeld ook geen loze beloftes over mega omzetten die je binnen een jaar kunt verdienen. En daar hoort voor mij dus ook eerlijkheid en openheid over prijs bij. 
3. Ik weet dat mijn potentiële klant deze informatie nodig heeft om een koopbesluit te nemen. Bij veel mensen is het zelfs een afhaakmoment als deze er niet bij zou staan. In die zin is het wat mij betreft dan ook een gemiste kans.

Waar zet je jouw prijzen?

Er valt trouwens ook nog iets te zeggen over de plek waarop je jouw prijzen op jouw website zet. Ik zie namelijk dat veel coaches en therapeuten deze apart onder het kopje ‘tarieven’ in de menubalk plaatsen. En dat is niet zo handig. 
Het is beter om deze bij de tekst over jouw dienst of traject te plaatsen. Zo lezen mensen hoe jouw waarde is opgebouwd én waar jouw toegevoegde waarde zit. En daardoor snappen ze het (als je jouw teksten tenminste goed schrijft) waarom je wellicht meer vraagt dan een ander. Want je wilt toch niet dat ze hun keuze alleen baseren op het goedkoopste tarief? 
En tja, dat werk je wel in de hand als je die los zet van enige toelichting. Dan
 zoeken mensen eerst op jouw tarief (want hé we blijven wel Hollanders 😜) en gaan vervolgens direct vergelijken. Ze lezen niets meer over jouw waarde en resultaten. Zo doe jij jezelf tekort en raak je snel in een prijsconcurrentie. Iets waar je mijnsinziens ver van moet blijven.
 
Dus ja, over prijzen op je website valt veel te zeggen en ook over de plek wáár je het zet.
Maar doe vooral wat bij je past en waar je voor staat. 
1 antwoord
  1. Ellen
    Ellen zegt:

    Mijn website is in de maak. Het aanbod zal persoonlijk zijn en niet op de website staat. Ik bepaal aan de hand van het gratis intake gesprek of een leefstijlscan waar de behoefte ligt van de cliënt. Ik denk erover om wel het standaard uurtarief te vermelden op de website, maar in het aanbod dat ik doe (in de vorm van een traject) zal de uurprijs lager zijn.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *